Hur du kommer i kontakt med oss:

Du kan kontakta nätbutiken zappmobility.se per

Telefon: + 45 4271 3730.
Telefonen är bemannad måndag till torsdag 08.00 – 16.00, fredag 08.00 – 13.00

E-post: info@zappmobility.se

Adress: Zapp ApS, Norgesvej 6, DK – 6100 Haderslev

 

 

Villkoren

. . . gäller försäljning av alla varor från vår webbutik med leverans till Sverige. Tillsammans med din beställning ligger försäljningsvillkoren till grund för köpeavtalet. Köpet bekräftas med en orderbekräftelse.

Angivna försäljningsvillkor är standardvillkor för konsumentköp via internet. Konsumentköplagen, marknadsföringslagen, ångerrätten och e-handelslagen utgör grunden och ger dig som kundrättigheter som vi inte får avvika ifrån.

Registrering

Du kan registrera dig som kund i ZappMobility’s webbutik under Mitt konto eller i samband med att du gör ditt första köp. Enligt lag måste du vara över 18 år för att betala med kreditkort och därmed handla i vår webbutik.

Leveransen

Vi levererar till alla adresser på fastlandet i Sverige. Rätt adress och telefonnummer måste anges vid ordertillfället för att GLS ska kunna komma i kontakt med kunden vid leverans.
Har du valt banköverföring innebär det att du först betalar in med en banköverföring och att vi därefter packar och skickar dina varor

Beställnings- och avtalsprocess

Avtalet är bindande både för dig och oss när vi mottagit din beställning. När vi mottar din beställning kommer vi att bekräfta din order per automatik genom att skicka en orderbekräftelse till dig. Läs noggrant igenom orderbekräftelsen när du mottar den och kontrollera att orderbekräftelsen stämmer överens med din beställning.

Om du vill annullera en order måste du kontakta oss per e-post så snart du har mottagit orderbekräftelsen. Vi har som målsättning att expediera alla beställningar samma dag som de inkommer (på arbetsdagar) och det är inte möjligt att annullera en beställning när varorna väl packats.

Vi strävar efter att ge våra kunder så korrekt information som möjligt om våra produkter. Vi reserverar oss emellertid för skriv-/tryckfel eftersom detta kan innebära att vi inte kan leverera enligt den information som finns angiven i vår webbutik, vår marknadsföring eller i andra dokument/kanaler. Om någon av produkterna du beställt skulle vara restnoterad kommer du snarast möjligt att meddelas om detta. Betalning eller reservation av belopp för vald betalningsmetod kommer att returneras/annulleras.

Priser

Alla angivna priser är inklusive moms. Alla kostnader för köpet kommer att visas innan själva betalningen genomförs.

Vi reserverar oss för eventuella fel som kan uppstå till följd av tekniska problem. Kunden kommer i sådant fall att kontaktas nästföljande arbetsdag och vi strävar alltid efter att hitta en snabb och bra lösning.

Betalning

Köp i ZappMobility’s webbutik betalas med kreditkort, per banköverföring, eller direkt via Klarna. Vi accepterar både VISA och MasterCard.

När du betalar för varorna med kreditkort kommer beloppet inte att dras med en gång. Vi kommer först att utföra en s.k. autentisering av kortet för att kontrollera giltigheten. Därefter reserveras beloppet som du ska betala.

Det reserverade beloppet dras först när vi skickar varorna från vårt lager.

Zappmobility ansvarar för att alla kreditkortstransaktioner sker via denna webbsida. Vi samarbetar med leverantör av internetbetalningslösningar, PensoPay. Hela betalningsprocessen sker krypterat och därmed helt säkert.

När du accepterar ditt köp hos oss godkänner du våra köpvillkor samt Klarnas villkor.

Ångerrätt

Din ångerrätt startar från den dagen som du mottar din produkt.

För att du ska kunna ångra köpet krävs det enligt lag att varan ska returneras i ”samma skick och mängd”, det är alltså en beräkning som vi först kan göra när vi har mottagit varan i retur från dig.

I praktiken ska förpackningen samt produkten naturligtvis vara i samma skick som när du mottog den och varan ska ha blivit uppackad försiktigt och naturligtvis inte ha använts. Du har dock rätt att kontrollera så att varan fungerar som den ska, dock måste detta ske med vårdnad.

Du har rätt att utnyttja den lagstadgade ångerrätten (14 dagar) efter du har fått varan. Om det går en längre tid är du skyldig att betala företaget en proportionerlig andel av det arbete som utförts vid tidpunkten då du ångrat ditt köp.

Om du som kund vill returnera en produkt som är förändrat i skick, då varan har använts mer än nödvändigt för att fastställa varans egenskaper och funktion, kommer det ske ett avdrag på beloppet du får tillbaka. Varje fall behandlas olika beroende på skadan skedd.

Om du vill ångra ditt köp kan du använda vårt vanliga returformulär

Varorna ska returneras i original förpackning och eventuellt skyddande förpackning. Utgiften till returnerade försändelser betalas av dig själv. Du betalar också frakten tillbaka till dig ifall du önskar byta till andra varor.

Önskar du pengarna tillbaka överför vi pengarna till det betalningskortet du använde då du beställde produkten. Var uppmärksam på att processen kan ta några dagar beroende på Nets och din bank behandlar fallet – väntetiden är dessvärre utanför våra händer.

Innan vi kan hantera din retur, garantifall eller reklamation är det nödvändigt att du kontaktar vår kundservice och förklarar ditt problem – därefter tar de ställning till om du ska få en ny produkt, returnera det levererade eller om det inte är en fråga vi kan åtgärda. Ifall du blir bedd om att returnera din produkt är det mycket viktigt att du bifogar en förteckning i ditt returpaket så vi kan få och hantera ditt fall snabbt, effektivt och korrekt. Returnerade varor utan ordernummer kommer dessvärre inte att bli behandlade.

OBS: Vi kan inte garantera att du får tillbaka pengarna för en vara innan vi har undersökt varan i vårt varumottag. Ifall vi mottager en vara som du inte kan returnera pga skadan, kommer vi att returnera varan till dig.