Hjälp og vägledning

Beställa en laddbox från Zapp

Alla Zapps laddare kan användas för alla elbilar och PHEV. Alla våra laddare fungerar med 1-3 faser. Med 3 faser ger den upp till 22 kW laddningskraft för din bil, beroende på din installation.

 

Vi rekommenderar 9/10 av våra kunder att välja laddboxen “Zaptec Go”. Denna högkvalitativa laddare tillverkas i Norge med den senaste tekniken. Den är ganska jämförbar med Easee Home laddboxen – men till ett skarpare pris.

 

Om du uppskattar en inbyggd kabel är ABB Terras laddbox däremot ett utmärkt val. Den tillverkas av svensk-schweiziska ABB, som också tillverkar högkvalitativa laddare.

 

Om du vill ha ytterligare vägledning om att välja en laddningsstation är du alltid välkommen att kontakta oss eller besöka vår sida med vanliga frågor.

Du kan betala med kreditkort, mobilbetalning och även PayPal.

Vi skickar iväg 2-3 gånger i veckan med GLS med leverans eller till paketbutik.

Monta

Frågor om att använda funktioner och laddning via Monta ska helst ställas till Monta. De har både chatt- och telefonsupport i appen under menyalternativet “mig” > “Support”.

Monta er én af Zapp’s samarbejdspartner. Vi er specialister i ladebokse. Monta er specialister i software til ladebokse. Monta er en app, som kan styre din ladeboks. Den har mange brugbare funktioner til optimal udnyttelse af en ladeboks. 
Læs mere om Monta.

Det finns ingen skyldighet att använda Monta. Men det är fördelaktigt att styra boxen via Monta, eftersom den utnyttjar laddaren på bästa sätt.

Skapa ett konto hos Monta genom att följa den här guiden.

Om du vill använda smart laddning kan du läsa den här denne guide.

Läs den här guide till laddning hemma med Monta.

Om du vill ansluta en Monta-kontakt till din laddningsstation kan du följa den här guiden

Om du vill öppna din laddningsstation för allmänheten och tjäna pengar på laddningen kan du följa den här guiden

Om du vill lägga till ditt fordon i Monta kan du följa den här guide

Om du vill lägga till fler fordon kan du läsa den här guide

Om du vill konfigurera din Monta plånbok (wallet) kan du följa den här guide

Med Monta kan du enkelt erbjuda olika priser till gäster, medarbetare, familjemedlemmar eller medlemmar som vill använda dina laddningsstationer.
Läs guide

Lägg enkelt till ett RFID-kort till ditt Monta-konto genom att följa den här guide

Installera laddaren

Att installera en laddbox är elektrikerarbete. Det får du inte under några omständigheter göra själv. Du måste själv hitta en auktoriserad installatör. Installatören kommer titta på din installation och ta reda på vad som krävs för att slutföra den. Installatören ska även dra en kabel direkt från elcentralen till laddboxen, ansluta dem och lägga till extra säkringar om det behövs.

Andra frågor

En så kallad “mormorsladdare” ingår för de flesta bilar, så att du i nödfall kan ladda från ett vanligt uttag. Detta är dock en tidskrävande lösning. Den danska myndigheten för säkerhetsteknik avråder från detta eftersom det finns risk för uppvärmning av elinstallationen. På lång sikt kan uttaget helt enkelt smälta. I värsta fall kan brand uppstå. Detta gäller särskilt för äldre installationer som är särskilt utsatta.

Hittade du inget svar?

Om du inte hittade svaret du letade efter kan du ställa din fråga här. Vi svarar på alla frågor inom 24 timmar (på arbetsdagar).